Hiusten värjääminen suoravärillä

Hiusten värjääminen suoravärillä on hiuksille hellävaraisempaa kuin perinteisen hapetevärin käyttäminen. PÅ-kampaamoissa suoravärejä käytetään etenkin pastellisiin ja räikeämpiin lopputuloksiin. Suoraväreillä värjätäänkin useimmiten sellaisia sävyjä, joita ei luonnostaan kenenkään hiuksista löydy.

Mitäs suoravärit sitten ovat?

Varsinaisten suoraväreinä myytävien tuotteiden lisäksi suoravärivalmisteita ovat erilaiset sävyttävät shampoot, hoitoaineet, hiusnaamiot, muotoilutuotteet, suihkeet ja hiusliidut. Myös kasvivärit ovat suoravärejä. Suoravärillä voidaan aikaansaada tummempia tai värikkäämpiä lopputuloksia. PÅ-kampaamoissa käytettävien suoravärien pigmentit kiinnittyvät hiuksen pintaan sähkökemiallisesti. Suoraväri kiinnittyy paremmin hiukseen joka on rakennevaurioitunut, koska rakennevaurio lisää hiuksen negatiivista varausta. Sen vuoksi hiukset useimmiten vaalennetaan kevyesti ennen suoravärin käyttöä. Suoraväri vaikuttaa hiuksen pinnassa ja perinteinen hapeteväri vaikuttaa hiuksen sisällä, joten sen vuoksi hapeteväriä käytettäessä värjäystulos on pysyvä.

Kauanko suoraväri pysyy hiuksissa?

PÅ-kampaamoissa käytettävät ja myytävät suoravärit pysyvät hiuksissa tuotteesta ja sävystä riippuen 1-40 pesua. Mitä vaaleampi sävy, sitä nopeammin se haalistuu. Näin ollen pastelliset sävyt pysyvät vähemmän aikaa kuin kirkkaat tai tummat sävyt. Vappu- tai festariväriksi sopivat esimerkiksi Kevin Murphyn Color.Bug-hiusliidut, jotka lähtevät pois yhdessä shampoopesussa.

Kuka suoravärejä voi käyttää?

PÅ-kampaamoissa ammattikäytössä käytettävät suoravärisarjat ovat Joico Intensity ja Pulp Riot. Värisarjojen valmistajat ovat määrittäneet suositusikärajan 16 vuotta, jota kampaajamme noudattavat. Sen sijaan esimerkiksi vaaleita hiuksia sävyttäviä hopea/violettishampoita tai yhdessä pesussa lähteviä suihkeita tai liituja voivat käyttää kaikenikäiset. Tällaisia kotiin ostettavia tuotteita ovat esimerkiksi Kevin.Murphy Color.Bug-hiusliidut sekä Fudgen, Kevin Murphyn tai Joicon violettishampoot. Kampaamossa tehtyä suoraväriä voi ylläpitää kotona esimerkiksi KC:n Color Maskilla tai Revlon Nutri Color Cremellä (KC Color Mask saatavilla Lauttasaaresta ja Tapiolasta, Revlon Nutri Color Creme Tapiolasta, Espoon keskuksesta, Tikkurilasta ja Mikonkadulta).

Haluaisitko sinä kokeilla suoravärjäystä?

Liikkeissämme työskentelee useita suoraväritaitureita. Jokainen kampaajamme taitaa suoravärien käyttämisen, mutta erityisen hyvin suoravärit luonnistuvat Mikonkadulla Raisalta, Espoon keskuksessa Heidiltä ja Jaanalta ja Tapiolassa Nooralta. Vappuväreiksi sopivat Kevin.Murphy Color.Bug-hiusliidut löydät Tapiolan liikkeestä. Tervetuloa liikkeisiimme kokeilemaan sekä räikeämpiä että pastellisempia suoravärejä!

 

Salon Pepe Åhman-kampaamot pääkaupunkiseudulla

Mikonkatu, Mikonkatu 6 C 2. krs, p. 010 4399 310

Lauttasaari, Kauppakeskus Lauttis, Lauttasaarentie 28, p. 010 4399 312

Tapiola, Tapiolan keskustorni 6. krs, p. 010 4399 314

Espoon keskus, Kauppakeskus Espoontori, Kamreerintie 3, p. 010 4399 318

Tikkurila, Kauppakeskus Dixi, Ratatie 11, p.  010 4399 316

Ajanvaraus netissä 24/7

MUUTA AJANKOHTAISTA